Publicații (Publications)

2015
SPAȚII URBANE ÎN ACȚIUNE. ACTIVARE COMUNITARĂ ÎN CARTIERELE DE BLOCURI DIN BUCUREȘTI (RO)
Publicația finală a proiectului de activare urbană ”Spații urbane în acțiune”
 
CARTIER DE BUCUREȘTI (RO)
Cercetare socio-antropologică derulată în București, în cartierele Tei, Tineretului și Timpuri Noi

2013
GHIDUL DE PEDAGOGIE URBANĂ (RO)
Material realizat in cadrul proiectului ”Something cool happens in my school”; prezintă diverse metode ale pedagogiei urbane concepute de Asociația Komunitas.

URBAN PEDAGOGY GUIDE (EN)
A publication realised in partnership with Linnalabor (an Estonian NGO) and resulted from the project “Something cool happens at my school!”, conducted in “Traian” Technical College from Bucharest, between February – July 2013.

SPAȚIUL PUBLIC, UN SPAȚIU CARE ÎȚI APARȚINE (RO)
”Spațiul public - un spațiu care îți aparține” abordează diverse aspecte și problematici legate de spațiul public, traduse pe înțelesul adolescenților și tinerilor! Capitolul a fost scris de membrii Asociației Komunitas și face parte din Ghidul de educație urbană lansat de organizație în 2011. Printre temele abordate în acest capitol se numără: street art, arta publică, intervenții urbane, mișcări sociale urbane, sporturi urbane, probleme ale spațiilor publice contemporane (supravegherea, privatizarea etc). Lectură plăcută!


2012
GHIDUL DE EDUCAȚIE URBANĂ (RO)
Un material interdisciplinar care incearca sa prezinte diferite moduri de a citi si de a intelege un oras, realizat in timpul proiectului "Ia-ti orasul inapoi!" derulat de Asociatia Komunitas.
La baza, publicatia ar fi trebuit sa fie un manual destinat elevilor din Bucuresti si din alte orase ale tarii, totodata un suport de curs pentru o posibila materie optionala cu acelasi nume, predata in licee.Pentru ca a fost o initiativa in premiera in Romania si nu a existat un precedent din care sa ne inspiram, pentru ca am lucrat intr-o echipa numeroasa, care s-a pus cu greu de acord asupra unor coordonate generale, pentru ca a fost dificil sa gasim un limbaj accesibil adolescentilor, manualul a devenit ghid. Temporar, deoarece, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, diferitele grupuri care au participat la crearea lui si-au propus sa realizeze si manuale adevarate: fie de educatie asupra mediului construit, fie de antropologie urbana pe intelesul adolescentilor, fie toate acestea combinate, la care s-ar adauga chiar si mai multe discipline.


2011
DIN INIMA CARTIERULUI MEU (RO)Broșura proiectului cu același nume, derulat în cartierul Ferentari (intervenție urbană participativă)

FROM THE HEART OF MY NEIGHBORHOOD (EN)

Project booklet (a participative planning project coordinated by Komunitas Association in a disadvantaged neighborhood from Bucharest)

2009
ORAȘUL NOSTRU - DECIZIA NOASTRĂ(RO)
Broșura proiectului cu același nume, derulat în cartierul Ferentari (atelier de urbanism participativ)


OUR CITY - OUR DECISION (EN)

Project booklet (extended participative planning workshop, which involved students from Planning Faculty and kids from a disadvantaged neighborhood in Bucharest )

2006
SQUATUL CA NUCLEU SOCIAL ȘI SPATIU DE LOCUIRE ALTERNATIVĂ (RO)
Teză de dizertație susținută de Miruna Tîrcă, membru fondator al Laboratorului Urban, în 2006, la SNSPA, București, în cadrul Masterului de Antropologie Socială și Dezvoltare Comunitară, bazată pe o cercetare socială derulată timp de 4 luni în urmatoarele orașe: Berlin, Poznan, Lisabona, Barcelona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu