marți, 14 iulie 2015

CARTIER DE BUCUREȘTI - EVENIMENT INTERDISCIPLINAR

Între 2 și 5 aprilie 2015 a avut loc evenimentul de lansare a raportului de cercetare socio-antropologica "Cartier de București - Tei, Tineretului, Timpuri Noi". Evenimentul s-a desfasurat la spațiul de tranzit.ro/Bucuresti, în cadrul proiectului ”Spații urbane în acțiune”, coordonat de Asociatia Komunitas.

Lansarea a fost însoțită de seria de prelegeri deținute de Doina Petrescu (atelier d'arhitectură autogérée, Paris), Vladimir Us, Vitalie Sprinceana și Mariana Șeremet (Asociația Tinerilor Artiști Oberliht, Chișinău), Laura Panait, Ani Marincean, Silviu Medesan și Diana Galos (Colectiv A, Cluj) și Nicoleta Chiriță (CeRe, București), urmate de un atelier interactiv adresat în special studenților, în cadrul căruia s-a dezbătut situația spațiilor publice din cartierele proiectului și s-au schițat concepte pentru următoarele intervenții urbane din vara anului 2015. Timp de câteva zile, seria de evenimente a cristalizat o comunitate de interese profesionale dar și de afinități personale, care au funcționat ca o promisiune pentru viitoarele acțiuni comune.

Proiectul ”Spații urbane în acțiune” este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Fundația  Tranzit, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBasar.

Proiectul ”Spații urbane în acțiune” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Mai multe fotografii pot fi vizualizate aici:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1605005416409147.1073741852.1450996658476691&type=3








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu